Info

Softwareproces

Disse ting er konstrueret i AutoCAD som solider og de skaber overhovedet ikke problemer i omsætningen til printerfiler.

Fra CAD eksporteres en stl.-fil, som er det filformat printersoftwaren kan læse og omsætte til en printfil.

For at kunne eksportere som stl. - skal dét der skal printes, gøres til ét objekt som skal ligge på den positive side af de tre xyz-akser.

Printets detaljering

Klik her for at se forskellen i detaljeringsgrad og overfladestruktur når skulpturen skaleres op eller ned.

Fra struktur til skulptur

Benny Forsberg Jensen

 

 

I min skulpturelle praksis spiller vækstprocesser en væsentlig rolle.

 

En af mine arbejdsmetoder består i, på computeren, at kreere enkle elementer som efterfølgende kopieres, roteres, skaleres og flyttes et utal af gange efter nogle simple principper.

 

Se evt. eksempler på min hjemmeside.

 

Da muligheden for at printe viste sig, gik jeg på opdagelse i nogle af mine tidligere eksperimenter for at se om noget var egnet til print. Mange er udelukkende rumlige eksperimenter, uden egentlige objekter, men enkelte var resulteret i direkte printbare objekter. F.eks. disse skulpturer, bestående af roterede og skalerede kasser omkring et imaginært centrum.

Info

Supportmateriale

Supportmaterialet understøtter frithængende dele og flader med en hældningsgrad under 45 grader i løbet af printprocessen.

I åbne strukturer som disse kan supportfrobruget blive meget stort og det kan betale sig at overveje orienteringen af objektet for at økonomisere.

Udviklingsmuligheder

Skulpturer som disse ville kunne printes i voks, monteres med kanaler, indformes og støbes massivt i bronze eller aluminium.

I værkstedet laver vi forsøg med indformning og udbrænding af abs-plasten, som om det var voks, men der er ingen klare resultater endnu.

Den printede model er umiddelbart oplagt som målfast forlæg for modellering eller udhugning i klassiske materialer.

0 comment(s)

Skriv en kommentar

Hide